Workshop

CURSUS CHAKRA EN STEM :

Op 6 zaterdagmiddagen verkennen we 6 chakra’s : het wortelchakra, het harachakra, de zonnevlecht, het hartchakra, het keelchakra en het voorhoofdchakra.

We gebruiken o.a. onze stem als middel om de chakra’s en onszelf te openen. We mediteren, bewegen, zingen vrije klanken en delen ervaringen met elkaar. Elke middag komt er 1 chakra aan bod.

Omdat de energie zich langzaam opbouwt, van het wortel- naar het voorhoofdchakra, is het van belang om zoveel mogelijk middagen aanwezig te zijn.

Bij deze reis, waarin je jezelf op een diep niveau ontmoet, werkt de groepsenergie vaak prettig en ondersteunend. 

Wanneer je belangstelling hebt, kun je voor € 5,- meedoen met een korte introductie workshop van anderhalf uur op zaterdagmiddag 26 september van 14.00 – 15.30 uur. Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen met deze korte proefworkshop en je moet je van te voren opgeven op de website van De Poort, www.cursuscentrumdepoort.nl . Koffie en thee zijn aanwezig.

De cursus wordt gegeven vanaf oktober 2020 t/m voorjaar/zomer van 2021. De onderste twee chakra’s in het najaar van 2020 en de bovenste vier chakra’s in het eerste half jaar van 2021. ( Gaat zo spoedig mogelijk verder na de Lockdown).

Voor meer informatie over de data en kosten kun je kijken op de agendapagina .

“Ik heb een ontdekkingstocht gemaakt naar mijn chakra’s en ervaren welke chakra’s meer aandacht verdienen. Ik vind het zeer bijzonder dat iedereen voor zichzelf naar deze cursus komt en met zichzelf bezig is, maar dat je ook een sterke verbinding voelt met elkaar. Fijne sfeer, waaraan Lies en iedereen een positieve bijdrage heeft geleverd.”

Eén van de deelnemers van de vorige cursus

“… Het is nu een week na de afloop van de cursus, waar ik heel blij op terugkijk. Ik wil je even schrijven dat de ‘reis’ me goed gedaan heeft. Ik heb veel geleerd en vooral ook mogen voelen wat mijn lichaam me vertelde en hoe mijn stem daarop golfde….”

Reactie van Anja

Stem en Stenendag

Op deze Verwendag versterken we de verbinding met onszelf. We zingen met begeleiding of helemaal vrij, doen licht lichaamswerk en kiezen zelf de stenen uit waarmee we mediteren. Stenen dragen een oude wijsheid in zich en vertellen je hoe het echt met je gaat en wat belangrijk is. In de lunchpauze is er soep ‘á la Lies’ en voor koffie, thee en lekkers wordt gezorgd. 

Datum: Ergens in het voorjaar van 2021, als alle maatregelen dat toelaten.
Plaats: Fijne zaal in Groningen ( bekend tegen de tijd dat deze workshop weer plaatsvindt).
Kosten: €50,- (incl. koffie/thee, lekkers en soep).

Zangworkshop voor ouderen

Deze workshop van 1,5 tot 2 uur wordt op aanvraag gegeven aan Ouderen in Verpleeg- of Verzorgingshuizen. Lekker zingen en plezier maken zijn de belangrijkste ingrediënten van de workshop. Tussen de liedjes door geef ik speelse zangoefeningen, zoals blazen door een rietje (goed voor het middenrif) en kauw/ neurie oefeningen (voor een open resonans). Veel van de liedjes komen uit de jaren zeventig, zoals ‘Let it be’ (Beatles) en ‘Morning has broken‘ (Cat Stevens), maar ook een eenvoudige mantra of een moderner lied als ‘Mag ik dan bij jou‘ kan worden meegezongen.

Let op: hiervoor zijn een piano en microfoon gewenst.

“Een prachtige middag!“

Reactie van Wilma
(Activiteitenbegeleidster van Het Zonnehuis in Zuidhorn)

“Ik hoop dat dit niet de laatste keer is dat u hier komt…“

Reactie van één van de bewoners

Kosten per uur: 100,- euro (incl. btw). Bel voor meer informatie: 0592 40 57 75.