Over Lies

Achtergrond Lies

Als 21-jarige begon ik met een baan in het onderwijs. Na een paar jaar voor de klas, riep ‘het zingen’ me terug naar Groningen voor de zangopleiding aan het conservatorium. Veel geleerd, maar ik miste de creativiteit en de vrijheid. Die vond ik gelukkig bij het ‘Roy Hart Theatre’ in Frankrijk. Daar heb ik les gehad van verschillende docenten, o.a. Carol Mendelsohn en David Goldsworthy en meegewerkt aan stem- en theatervoorstellingen.

Heerlijk! Ik had er graag willen blijven, maar ze riepen: “Ga naar huis… zangles geven!” En zo begon, inmiddels 31 jaar geleden, mijn Zangpraktijk aan het Zuiderdiep in Groningen. Vanaf januari 2024 is mijn Praktijk gehuisvest in De Witte Schuit, in Groningen.

Vanaf 1984 kwam ik in aanraking met meditatie en healing en volgde lange tijd week- en weekendcursussen bij Maria Floor ( Nederland) en Bob Moore (Denemarken). Niet alleen thuis, maar ook in mijn Zangpraktijk spelen spiritualiteit en healing een rol, o.a. in mijn Cursussen en bij de Kristal healingen.

Mijzelf ontwikkelen op stem-, spel- en persoonlijk vlak blijft belangrijk. Zo krijg ik zangles van Betty Post, volg ik af en toe een clownscursus bij Madeleine de Vletter en ontvang ik persoonlijke ontwikkelingssessies bij Lot Ooms.

Toch zijn de mensen in mijn lespraktijk nog steeds mijn allergrootste inspiratiebron!

Vraag hier uw les aan